Navigatie voor de fietser : Mio Cyclo Series

Mio-Cyclo-fietsnavigatieIs Mio vooral bekent als leverancier van navigatiesystemen voor in de auto, binnenkort komt daar de fietser als doelgroep bij. Op de ISPO van 29 januari – 1 februari 2012 zal in München het nieuwe systeem gepresenteerd worden, de Mio Cyclo Series 300 / 305 gedoopt.

Bijzonder aan dit systeem is onder ander de Surprise-Me! modus, en een cadans- en wiel sensor.
Met de Surprise-Me! functie worden fietsroutes gecreeerd die voldoen aan het profiel van de gebruiker. Door bijvoorbeeld de gewenste tijd en af te leggen afstand te kiezen, kan er gekozen worden uit een aantal verschillende routes door de sportieve of recreatieve fietser.
Tevens kan het apparaat de snelheid, tijd, afstand, hoogte alsmede de verbrande calorieën meten. Ook zit er een (draadloze) hartslagmeter op.

De systemen bieden een turn-by-turn navigatie op de meegeleverde fietspaden- en wegenkaarten voor een specifiek gekozen gebied. Het is uitgerust met een 3 inch touchscreen en gebouwd conform IPX7 certificaat (1m onderdompeling) weerbestendig en behoorlijk robuust. Gereden routes kunnen met verdere details aangevuld worden en met vrienden gedeeld via Mio GPS-Share.

Prijs is nog niet bekend, vermoedelijk zal deze op de prestentatie te München bekend gemaakt worden.

Verkooppunt : https://www.fiets-navigatie-shop.nl/